Sök Meny & Sortiment

56-4 Luftavfuktare

 

Information om avfuktning
Luftavfukatare finns i 2 olika utförande, kondensavfuktare och rotationsavfuktare.
 
Kondensavfuktare suger in luft med hjälp av en fläkt och passerar ett kylbatteri. Med jämna mellanrum övergår batteriet från kyla till värme och vatten rinner ut till behållare eller genom slang till golvbrunn. Denna metod passar bra vid stora fuktmängder och där tempraturen är minst +20o C. Nackdelen med kondensavfuktare är att kapaciten minskar ju kallere det är i lokalen som ska avfuktas. 
 
Rotationsavfuktare tar in luft genom två sektioner i en rotor. Den ena luftströmmen är het och används för att torka rotorn och sedan på nytt ta upp fukt. Fukten leds bort i form av varm, fuktig luft genom en slang lämpligast till en ventil. Denna avfuktare är perfekt vid temperaturer lägre än +20o C och klarar ned till -20o C. Nackdelen med rotationsavfuktaren är att den har betydligt mindre kapacitet än kondensavfuktare.
 
För avfuktning krävs att luft skall komma åt fukthärden. För fukt inuti vägg eller ett trägolv gäller det att frilägga på något sätt så att luft kan cirkulera i det fuktiga utrymmet som sedan på så sätt fångas upp av avfuktaren.
 
Lokalen eller utrymmet skall vara väl tillslutet och begränsas med bl.a. stängda fönster, dörrar, ventiler etc. Håll även rent framför apparatens insug för erhållande av maximal kapacitet.
 
Beskrivning
Luftavfuktare, DST Recusorb DR-030 C Luftavfuktare, DST Recusorb DR-030 C (563251-7)

Nominell Kapacitet * 1,1 kg/h Torrluftflöde ** 360 m3/h Våtluftflöde ** 75 m3/h Värmarens strömstyrka *** 6,5 A Anslutningseffekt 1,7 kW Avsä... Läs mer »

Läs mer

Luftavfuktare, DST Recusorb DR-030 C

Art.nr: 563251-7
Skriv ut produktsida »

Luftavfuktare, DST Recusorb DR-030 C

 

 

 

Nominell Kapacitet * 1,1 kg/h
Torrluftflöde ** 360 m3/h
Våtluftflöde ** 75 m3/h
Värmarens strömstyrka *** 6,5 A
Anslutningseffekt 1,7 kW
Avsäkring 230 v/50hZ 10 A
Vikt 17 kg


 * Gäller för 20 grader c/60% RH.

** Luftflöde vid densitet 1,20 kg/m3

*** Tack vare termistorvärmare typ PTC, kan reg.-värmeeffekten och därmed även avfuktningskapaciteten varieras steglöst genom reglering av våtluftflödet.

För avfuktning krävs att luft ska komma åt fukthärden. För fukt inuti vägg eller ett trägolv gäller det att frilägga på något sätt så att luft kan cirkulera i det fuktiga utrymmet som sedan på så sätt fångas upp av avfuktaren. Lokalen eller utrymmet ska vara väl tillslutet och begränsas med bl.a. stängda fönster, dörrar, ventiler etc. Håll även rent framför apparatens insug för erhållande av maximal kapacitet.


 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

Vikt
17 kg

Laddar...

Vårt produktutbud

Skaffa en hemsida från Dreamscape Interactive - en hemsidebyrå i Gävle.